Splash med tekst om holdstart

Kørekort til trailer (B/E)

Hvis du har brug for at kunne trække mere end en mindre standardtrailer, kan vi hjælpe dig med at få det store trailerkort.

Kurset indeholder:

6 kørelektioner
1 kørelektion er 45 minutter. Kørelektionerne afholdes i klumper af 90 minutter.
4 teorilektioner
Du skal ikke op til en teoriprøve, men til køreprøven vil du blive spurgt om forskellige ting vedrørende traileren. Du kan låne en teoribog af os under kurset. 1 teorilektion er 45 minutter.
1 køreprøve

Holdstart

1. TIRSDAG i hver måned Kl. 19.00 - 22.00.

Hvornår skal jeg have kørekort til trailer?

Kørsel med vogntog (bil og påhængskøretøj), hvis samlede totalvægt ikke overstiger 3.500 kg. Fra den 19. januar 2013 må du med et kørekort til almindelig bil (kategori B) køre med et vogntog, hvor påhængskøretøjets tilladte totalvægt ikke overstiger 750 kg. Du må ligeledes køre med et vogntog, hvor påhængskøretøjets tilladte totalvægt overstiger 750 kg, hvis vogntogets samlede tilladte totalvægt ikke overstiger 3.500 kg.

Kørsel med vogntog (bil og påhængskøretøj), hvis samlede totalvægt overstiger 3.500 kg. Hvis du har brug for at køre med et større vogntog end 3.500 kg, har du to muligheder:

  • at gennemføre en særlig køreuddannelse og aflægge en praktisk prøve, der giver mulighed for at køre med et vogntog, hvis samlede tilladte totalvægt overstiger 3.500 kg, men ikke overstiger 4.250 kg (B+), eller
  • at tage kørekort til kategori B/E (stort påhængskøretøj), der giver mulighed for at køre bil med et påhængskøretøj, hvis tilladte totalvægt ikke må overstige 3.500 kg.

Uddannelserne er ens, men gennemføres med forskellige størrelser af vogntog. Du kan høre mere om dette hos Hennings Køreskole, hvis du vil finde ud af, hvad der passer til dit behov. Hvis du har brug for at køre med et større vogntog end de nævnte, skal du have kørekort til f.eks. lastbil med stort påhængskøretøj.

Ved udvidelse af kørekortet til trailer skal man bruge en lægeattest fra egen læge, samt et godkendt pasfoto. Man må gerne starte med undervisningen inden man har lægeattesten, men prøven kan ikke bestilles før.