Splash med tekst om holdstart

Kørekort til motorcykel (A)

At køre motorcykel er noget helt specielt - næsten som at blive medlem af en eksklusiv klub. Vi er selv erfarne mc-kørere. Vi har kørt mc siden 1980 - og har bred erfaring indenfor alle aspekter af livet på motorcykel.

Første mc hold i 2019 er den 4/3 kl. 17.30!

Kurset indeholder (ifølge lovkrav):

Mindst 29 teorilektioner
Hos Hennings Køreskole må du deltage i lige så mange teorilektioner, som du har lyst til. Dog skal du minimum have 29 lektioner.
Mindst 4 lektioner på lukket bane (kravlegården)
Her lærer du motorcyklen at kende og øver de mest elementære manøvrer i sikre omgivelser.
5 lektioner på køreteknisk anlæg
Du lærer at håndtere motorcyklen i kurver og sving, og får prøvet nogle af de farlige situationer af, som du kan komme ud for i trafikken. Desuden prøver du også at køre motorcykel med sidevogn.
Mindst 13 kørelektioner på vej
Her kører du oftest sammen med andre i en gruppe på 3 motorcykler. Du skal køre på motorvej, og lære de grundlæggende manøvrer i byen og på landevejen.

Hvis du tager kørekort til motorcykel sammen med kørekort til almindelig bil, kan du nøjes med 10 lektioner i teori udover teoritimerne til almindelig bil. Resten af kurset er det samme, som listen herover.

Husk, hvis du tager eller har taget kørekort til almindelig bil hos Hennings Køreskole, får du rabat på motorcykelkørekortet hos os.

Stor, mellemstor eller lille motorcykel?

Du er 18 til 20 år: Du må køre lille motorcykel på maksimal 125 cm3 og maksimal motoreffekt på 11 kW (cirka 15 hk). Du skal både til teori- og køreprøve.

Du er 20 til 22 år: Du må køre mellemstor motorcykel med maksimal motoreffekt på 35 kW (cirka 48 hk) Du kan nøjes med en køreprøve, hvis du har lille i forvejen.

Du er mindst 24 år: Du må køre stor motorcykel. Ingen begrænsning på ydelse. Man kan dog få det store motorcykelkørekort som 22-årig, hvis man aflægger en køreprøve og har 2 års erfaring fra lille/mellem mc. Du kan nøjes med en køreprøve, hvis du har kørekort til lille eller mellemstor motorcykel i forvejen. Det vil således være en fordel at få det lille/mellem kørekort, idet man kan komme 2 år "forud".

Der er ikke krav om, at du skal eje eller køre på motorcykel, i den periode, hvor du må køre lille eller mellemstor motorcykel. Men det er naturligvis en fordel at få erfaring på en mindre motorcykel inden du kører afsted på en heftig Harley eller en hidsig Hayabusa.

Hvis du er fyldt 24 år eller er ældre, når du tager dit kørekort, får du kørekort til stor motorcykel med det samme.

Og forresten, så får du ret til at køre med sidevogn - uanset om du tager kørekort til lille eller stor motorcykel.

Er du i tvivl om reglerne for stor, mellemstor eller lille motorcykel, er du velkommen til at kontakte kørelærer (og motorcyklist) Michael Borum på 20 95 75 00 eller post@hennings-koreskole.dk

Lægeerklæring

Du skal have en lægeerklæring med én af de første gange.

Udstyr og motorcykler hos Hennings Køreskole

Hennings Køreskole har sikkerhedsgodkendt motorcykeltøj, handsker og hjelme, du kan låne, og vi har motorcykler, som kan passe alle - både store og små.

I løbet af kurset giver vi dig gode råd og vejledning om god motorcykelbeklædning, og fortæller dig, hvad du skal være opmærksom på, når du skal købe dit eget udstyr.

Priser

Det er din individuelle formåen, der er afgørende for hvor mange lektioner - udover det obligatoriske mindste lektionsantal - du skal have, inden du kan tage køreprøven.

Prisen er for året 2019 - 9.900 kr for lovkravene plus stempelmærke til politiet på 580 kr.

Hvis du er i tvivl om priserne, indhold eller andet vedr. kørekort til motorcykel, er du velkommen til at kontakte kørelærer Michael Borum på 20 95 75 00 eller post@hennings-koreskole.dk