Splash med tekst om holdstart

Generhvervelse

At skulle tage sit kørekort om, kommer altid ubelejligt, uanset hvorfor og hvordan man mister det. Hos Hennings Køreskole kan vi hjælpe dig med generhvervelse af kørekort, kontrollerende prøve og kørselsforbud.

Betinget eller ubetinget. Hvad betyder det?

En ubetinget frakendelse betyder, at du mister dit kørekort fysisk. Du må ikke køre bil eller andre kategorier af motorkøretøjer, som du måtte have kørekort til. Du skal bestå en teoriprøve og en køreprøve inden du får dit kørekort tilbage.

En betinget frakendelse betyder, at du stadig har kørekortet, men at du inden 3-6 måneder fra dommens begyndelse, skal have bestået en teoriprøve og en køreprøve. Ellers mister du kortet helt.

For begge typer frakendelse gælder det som udgangspunkt, at du ikke må begynde undervisning og aflægge prøver før du har modtaget din dom.

Teoriundervisingen - hverdagsaftner eller weekendkursus

Du kan enten deltage i den almindelige teoriundervisning mandag og torsdag kl. 17.30 til kl. 20.00. Du bestemmer selv, hvor mange gange du vil deltage. På den måde kan du genopfriske teorien i dit eget tempo.

Du kan også melde dig til vores weekendkursus - kontakt kørelærer Jesper Olesen på telefon 20 80 12 89 for mere information.

Du kan vælge at gennemgå teorien derhjemme, og møde op til teoriundervisningen, når du har spørgsmål eller vil tage en af de mange trænings-teoriprøver, som de almindelige hold benytter.

Du kan købe teoribøger og teoriprøver på nettet hos os. Vi guider dig til det rigtige valg.

Sammen med en kørelærer, finder du ud af, hvornår du er klar til at tage den rigtige teoriprøve.

Køreundervisningen

Måske er det mange år siden du har taget dit kørekort. Derfor er det vigtigt, at du modtager køreundervisning, som kan ruste dig til køreprøven. Du kan fx have opbygget dårlige vaner, som vi kan hjælpe dig med at blive opmærksom på.

Du skal naturligvis have en anden slags køreundervisning, end vores elever, som tager deres kørekort første gang. Vores mangeårige erfaring gør, at vi hurtigt kan 'spotte', hvad du har brug for i undervisningen, for at kunne bestå køreprøven så smertefrit som muligt.

Særlige regler for nye bilister

Hvis du har taget dit kørekort indenfor de sidste 3 år, kan reglerne være svære at aflæse korrekt. Du er meget velkommen til at kontakte os, for at være på den sikre side. Ring til kørelærer Jesper Olesen (20 80 12 89) eller kørelærer Michael Borum (20 95 75 00). Vi er klar til at hjælpe dig.

Hvis du har fået kørselsforbud, kan vi også hjælpe dig. Læs mere om kørselsforbud.